Obec Jestřebí a Charita Zábřeh společně vyhlašují sbírku na pomoc rodině Kolářových

Konec letošních prázdnin si bude rodina Kolářových z Jestřebí dlouho pamatovat. V úterý 27.srpna vpodvečer se jejich dům ocitl v plamenech a i přes rychlou pomoc několika hasičských jednotek, byl dům zcela zničen.

Popis zásahu a také fotogalerii HZS lze najít na následujícím odkazu.

Požár domku v Jestřebí

K pomoci postižené rodině se připojila také Charita Zábřeh. „Okamžitě po obdržení informace o neštěstí jsme se spojili s rodinou i zástupci obce, s nimiž jsme dohodli další kroky spolupráce,“ řekl vedoucí charitního střediska Naděje František Klíč. „Již ve středu jsme rodině poskytli finanční výpomoc 10.000 Kč z výtěžku Tříkrálové sbírky, nabídli pomocné ruce dobrovolníků i dostupné technické prostředky k odstraňování škod.“

Obec Jestřebí se rozhodla na pomoc postižené rodině uspořádat finanční sbírku. Ve spolupráci s Charitou Zábřeh, která disponuje příslušným povolením Krajského úřadu Olomouckého kraje, vyhlásila veřejnou finanční sbírku na pomoc s obnovením obydlí. Lidé se tak mohou svobodně a solidárně podílet na odstranění následků tohoto neštěstí, které nebude z případného pojistného plnění hradit pojišťovna.

Přispět tedy lze:

• bezhotovostně bankovním převodem na sbírkový účet č. 5577830001/5500 pod variabilním symbolem 27082013 (pokud potřebujete potvrzení, napište si o ně prosím na email: ucetni@charitazabreh.cz). Speciální transparentní účet je vedený u Raiffeisenbanky v Šumperku, každý z dárců si může svůj příspěvek zkontrolovat kliknutím na následující odkaz.
  • hotovostí předanou oproti zápisu do sběrací listiny (výhodnější pro vyšší finanční částky, bude vydáno potvrzení pro uplatnění odečtu z daní)
    • na Obecním úřadu v Jestřebí, v úřední dny PO a ST
    • v recepci Charity Zábřeh, Žižkova 15 - přízemí, ve všední dny 7-16:30
  • do zapečetěné pokladničky (dar je pak považován az anonymní a potvrzení o něm nelze vystavit) umístěné:
    • na Obecním úřadu v Jestřebí
    • v recepci Charity Zábřeh, Žižkova 15 - přízemí, ve všední dny 7-16:30

Společná sbírka potrvá až do 7. října 2013, následně bude její výtěžek předán postižené rodině.

Pokud nám chcete pomoci s propagací sbírky, můžete použít následující letáček.

„Neštěstí může kdykoliv potkat kohokoliv z nás a potom i my rádi přijmeme podanou ruku. Proto předem děkujeme všem, kteří si tuto skutečnost uvědomují a rozhodnou se pomoci.

Děkujeme za Vaši pomoc.